"Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better". Maya Angelou

Som jag har LÄNGTAT efter att få berätta det här!: JAG har gått med ett skav i MIN mage sedan ett år tillbaka. Fram till i maj ungefär så var det ett sådant där diffust skav som kom när jag tittade på min hemsida och när jag presenterade mina tjänster.VET DU VARFÖR. Jo! Därför att JAG har mappat in mig själv i mallar som är skapade utifrån och in. JAG har gjort det – JAG som pratar om att göra medvetna val inifrån och ut har insett att jag paketerat MIN verksamhet och MINA tjänster utifrån och in.


Alltså, när den polletten trillade ned i maj – det var så befriande! Samtidigt som jag skämdes. Skämdes för att jag trillat in i fällan att skapa något utifrån hur det borde vara och att finnas till för människor som borde ha tillgång till mig istället för att bara finnas för människor som vill finnas där för sig själva. Och det märkligaste av allt: I SJÄLVA STRESSRÅDGIVNINGARNA när jag faktiskt möter människor: DÄR JOBBAR JAG INIFRÅN OCH UT. 


Det vill säga, där jobbar jag inte utifrån en one-size-fits-all-mall, där jobbar jag med att lyssna in dig, dela med mig av verktyg, kunskap och insikter som jag vet fungerar och som jag ser att människan jag möter behöver utifrån vad den personen beskriver. 


Min känsla när jag jobbar med det, har varit: Jag älskar det här - För jag jobbar med KÄRNAN. Och jag gör det inifrån och ut. Jag jobbar med det som är MER än strategier och taktiker för hur du tex kan strukturera dina dagar och hur du kan återhämta dig. Missförstå mig rätt, sådana taktiker är SÅ viktiga, det hör till the human basics och vi behöver det – men.


Det som gör allra störst skillnad och där jag jobbar allra mest; det är att få fram vad du vill, det som är du, ditt eget värde, dina rättigheter, att få dig att känna dig stark, stolt, fylld av hopp och lugn. Att få dig att känna tillit till dig själv, att stå trygg i dig själv och uppleva den grymma känslan när det blivit en walk-in-the-park att dra gränser och fatta beslut inifrån dig själv. För att nämna några exempel. 


Så. Vad gjorde jag då i maj när den här polletten trillade ned? Jag anlitade en fantastisk businesscoach som har jobbat med mig och jag har jobbat med mig själv, vi har hittat rädslor som kommit fram i mitt företagande som att jag har varit skiträdd för att TA PLATS, för att VARA EXPERT, för att SÄGA VAD JAG VERLIGEN TYCKER och vi har grävt fram vad det är JAG egentligen gör i mitt företag för att de jag möter ska nå resultat, insikter och förändring som funkar.


För jag VET att det jag gör och levererar är riktigt, riktigt bra. Det är sådant som har tagit mig framåt och det är sådant som har tagit andra framåt och det är sådant som jag ser och får höra tar mina kunder framåt. Vidare. Med sig själva. Inifrån och ut. Jag lever inifrån och ut som den människa jag är. Jag guidar mina kunder att leva inifrån och ut. 

Alla ni som jag har mött och möter i stressrådgivningar har jag delat med mig av reflektionsövningar, verktyg, taktiker, metoder, insikter och råd som funkar. Som går djupare. Bredare. Som håller hög kvalitet. Som funkar.


Men jag har paketerat min verksamhet och jag har paketerat mina tjänster utifrån och in. Det finns ett korrekthetsfilter med som gör det dimmigt när jag tittar på det. Är du med mig?


Och. Här kommer det fantastiska i den här refrängen; Det här håller inte. JAG kan inte driva en verksamhet som utåt sett är paketerad i en utifrån- och in-mall. Min hemsida är korrekt. Mina tjänster har varit korrekta. Mitt sätt att driva företag har varit korrekt. Riktigt. Bra. Hållt kvalitet. Och det går bra.

Men det är inte JAG fullt ut. Och det är inte så som jag vill driva mitt företag. Och jag har saknat delar som jag behöver för att driva mitt företag fullt ut.


Så, jag har satt mig själv i fällan av att driva ett företag som inte stämmer HELT överens med mig. Det fantastiska i detta är att jag MÅR BRA även om jag är MITT I DET. För JAG, Sandra, LEVER och gör medvetna val inifrån och ut i mitt liv. I det som är jag.  

Och jag VET att jag behövde den här resan för att upptäcka detta. Jag hade aldrig kunnat skapa den verksamhet jag är på gång att gå in i nu utan att ha gått igenom den här processen.


Jag behövde börja. Jag behövde lära. Jag behövde driva. Jag behövde jobba med det här. Jag behövde möta alla människor jag har mött under de här åren för att se att JAG HAR SÅ JÄKLA MYCKET ATT GE och JAG BEHÖVER SKAPA. Inte skapa bara mitt privatliv inifrån och ut och inte bara leveransen i stressrådgivningarna inifrån och ut – UTAN ÄVEN MIN VERKSAMHET SOM DU SER NÄR DU TITTAR PÅ DEN UTIFRÅN.

Det här har fått mig att se vad jag vill fortsätta med. Vad jag vill ta bort. Vad jag vill utveckla och expandera. Att jag FÅR OCH KAN använda mig själv, mina ord, mina slutsatser när jag pratar och syns utåt. 


Jag vet att jag har en grym förmåga att se delar och helheter och att dra slutsatser innan andra har kommit dit. Så har det varit HELA mitt liv. Jag har suttit i ledningsmöten och MALT om vad vi behöver göra för att jag har förutsett (inte som ett medium, utan med min INTELLIGENS OCH MIN INTUITION som utför amazing stuff när de får jobba tillsammans!) viktiga saker som kommer påverka verksamheten om vi inte gör något.  

Och vet du vad, DE förmågorna HAR JAG LÄRT MIG ATT ÄGA. ATT HA TILLIT TILL. Det var en superviktig nyckel till att jag från början startade Hållbart Liv Stressrådgivning. För jag såg ett glapp som behövde fyllas. Och jag har fyllt ett behov. Jag får höra från flera av mina kunder, att det jag levererar är 1000 gånger bättre än vad någon de har mött har levererat tidigare.


Vet ni varför; jo, därför att jag utgår från dig. Från att jag vet att du kan. Att du har kraften, makten och är kapabel att göra och VARA så jäkla mycket mer än du tror, att du har så sjukt mycket mer rättigheter än du själv ser och jag har aldrig tyckt synd om er som jag har mött. Jag har aldrig sett er som offer eller som en produkt av ett dåligt samhälle. För det är bullshit. Du är du. Du är ditt liv. Du är den enda som kan skapa och leva ditt liv med allt vad det innebär. Det kan finnas förklaringar som är skulden och orsaken, men det är du som har kraften att vara lösningen – och att lära dig vara lösningen MED dig själv. 


Så sedan i somras jobbar jag i en glittrande och stundtals frustrationsrik radioskugga där jag skriver och skriver, formulerar, omformulerar, svär, skrattar, skapar och flowar. Nya tjänster, ny paketering, nya erbjudanden, nya produkter - En gåva med Lugn var den första. Och den går som tåget. För JAG vet att den är så sjukt bra och den fyller ett behov – även om människor har sagt till mig att det är helt galet att blanda ihop formgivning med stressrådgivning. Och ja, när jag har hört det har jag tvivlat – men jag har inte låtit det tvivlet stoppa mig – jag har istället lyssnat till mig själv och fattat mina beslut och gått vidare. För jag vet att jag kan lita till mig själv. Och jag vet att du kan lita till dig själv och hur du kan öva upp det.

Och snart kommer det mer. Jag har redan plockat bort tjänster som jag inte längre vill erbjuda och jag har inte gått in i uppdrag som inte känts i linje med mig fullt ut, både för att jag inte tror på att det är där jag gör störst impact och för att jag inte går igång på det själv. Det var korrekta tjänster som jag har tagit bort som är viktiga, men jag vet att det finns andra som säkert gör det bra och jag vill inte jobba med det längre så de är borta sedan några veckor tillbaka.


Och inom kort kommer jag lansera två nya tjänster – eller egentligen inte helt nya – två ÄNNU BÄTTRE och ÄNNU MER i två olika format. Och jag tar bort mer och mer från den här borde-verksamheten och jag vet hur det kommer sluta för jag ser min vision tydligt, mitt mål tydligt – jag riktigt känner hur bra det här är och jag får bekräftelse på bekräftelse på bekräftelse om att jag på rätt väg vidare.


Det jag kan säga nu är att jag gör det här för jag vet att DU förtjänar MER. Att jag förtjänar mer. Att jag vill och har bestämt mig för att använda min kompetens, mina insikter och mina styrkor och svagheter till 120 % - för DÄR vet jag att jag ÄR RÄTT.


För jag VILL SÅ MYCKET MER ÄN ATT JAG SKA LEVA ETT LIV DÄR JAG HÅLLER. Och jag vet nu att jag vill så mycket mer än att du ska leva ett liv där du håller. 

För jag vet att JAG ÄR MITT LIV. Att jag skapar, äger och lever mitt liv. Och DU ÄR DITT LIV. Du skapar, äger och lever ditt liv. 


Om du känner att du vill fortsätta följa mig och det jag utvecklar så är du VARMT välkommen att vara kvar och du kommer få så mycket mer inom kort. 

Tycker du att jag är ute cyklar enligt dig, så tackar jag för att du varit med fram till nu och uppmuntrar dig att avfölja och gå vidare till andra som inte är som jag.


Stor kram och ta hand om dig!

Sandra Furulund